Welkom

Maatschappelijk

Wie zijn wij (foto's)

Lindsay

Elly

Rhona

Geert's PUCH

Restauratie Kreidler

Nieuws /Links
Te koop / te koop gevraagd)

klik hier om deze website in te stellen als uw startpagina !

07-10-2007

 

In november 2005 een Kreidler RM aangeschaft ( een mockick)..

Eerst alles goed schoongemaakt, nieuwe olie in de carter. Alle kabels, moeren en bouten zijn vervangen. En inmiddels compleet gereviseerd. Een nieuwe uitlaat, een nieuwe voorvorkpoot. Nieuw (2e hands) achterwiel. Remschoenen voor en achter vervangen. Benzinefilters geplaatst, Een nieuwe zuiger, een nieuwe krukas en krukaslagers, alle keerringen en pakkingen vernieuwd. Het uiterlijk verfraaid: een tweede hands tank met originele tankrubbers. Nieuwe schakelpook. Motorschermen vervangen (in plaats van rode zwarte schermen) en een ander stuur erop gezet en het opnieuw spuiten van de koplamp en lamporen. (Paul bedankt)
Resteert nog het achterspatbord en het opnieuw spuiten van de bok en onderbouw maar dat komt later.

In 2006 ( zomer) een complete blok revisie, een vernieuwd schakelmechanisme ( Roelf bedankt). Een nieuwe zuiger en zuigerveren.
In Bad Bruckenau een nieuwe carburateur er op gezet.. Nieuwe wiellagers, ontstekingsspoelen, een condensator en een kabelboom.

In de winter van 2007 besloten tot een algehele restauratie van het rijwiel gedeelte.De onderbouw en achterbrug opnieuw gespoten. De spatborden vernieuwd. De achterveren opnieuw in de verf gezet. Nieuwe velgen, nieuwe spaken en nieuwe assen.
Nieuwe kettingkast en alles maar dan ook echt alles compleet schoongemaakt of door de ontvetter bak gehaald. Nieuwe tandwielen voor en achter en een nieuwe ketting. De tank ontroest. de standaard opnieuw gespoten alle veren vernieuwd.

Het frame ontdaan van roestplekjes en de onderbouw opnieuw in de lak gezet. Het opnieuw opbouwen is in volle gang.

 

Met dank aan een ieder die met met raad en daad terzijde stonden en in het bijzonder Rob, zonder hem had het Kreidler leven er heel anders uit gezien.

En nu is ie af

Een oude foto samen met de PUCH

Later een TM aangeschaft ( staat weer te koop)